Valthe Drenthe

Rust, ruimte en natuur

Over ons

Even voorstellen: 

Wij, Monique Roest en Guus Roest zijn de eigenaren en hebben het beheer over het vakantiehuis in Valthe. Wij wonen met onze Australian cattle dog Buddy en onze IJslandse paarden, Ikja, Kimmie en Caes ook op deze fantastische plek. 

Deze plek wordt gekenmerkt door overweldigende rust, ruimte en prachtige natuur. Vanuit het vakantiehuis zijn direct zeer veel mogelijkheden om te ontspannen. Wat dacht u van wandelen en fietsen via uitgezette routes. Een ontspannen paardrij rit in het bos behoort ook tot de mogelijkheden. Misschien komt u een ree tegen!

Bezoek een Hunebed, Kabouterland of zwembad. Liever in de stad: Emmen met dierentuin Wildlands, ligt op 8 kilometer, Assen met het Mercurius winkelcentrum of het centrum van Stadskanaal. 

Andere leuke plaatsen zijn: Odoorn, Exloo met internationaal hippisch centrum en Borger.

Bezoek een schaapskooi. Drenthe heeft er 5.

Musea zijn er in Drenthe in overvloed:

Openlucht museum Ellert en Brammert in Schoonoord

Veenpark in Barger-Compascuum bij Emmen

Stedelijk museum Coevorden, Hunebed centrum in Borger, Van Gogh huis in Nieuw Amsterdam.

Avontuur: via Eko-tours kunt u een elektrische jeep safari boeken.

Voor de kinderen: Kabouterland, Drouwenerzand, Boomkroonpad, Sprookjeshof.


Het vakantiehuis.

Het vakantiehuis ligt op ons erf. Het huis biedt zeer veel privacy met een grote aparte tuin en schitterend uitzicht over de Hondsrug. 

Er zijn verschillende terrassen/plekjes  met tuinmeubelen en een gas barbecue. U kunt uw auto parkeren op uw parkeerplaats. Deze parkeerplaats biedt gelegenheid voor het parkeren van 2 auto's.

Het vakantiehuis heeft een grote woonkamer met een aparte keuken. Het vakantiehuis heeft een eenvoudige douche gelegenheid en twee aparte slaapkamers. .

U kunt gratis gebruik maken van wifi, Netflix en Videoland.

Een gratis dames- en herenfiets (niet elektrisch) is beschikbaar.

Een sociale hond is alleen na overleg toegestaan.

Wij bieden verder een aantal betaalde extra's. 

  • U kunt een elektrische fiets of ecruizer bijboeken. 
  • U kunt gebruik maken van een outdoor bubbelbad. Verwarmt tot 40 graden. 
  • U kunt een begeleide paardentocht van 1 of 2 uur maken. De ruiter moet de 3 basisgangen beheersen. De paardentocht wordt met IJslandse paarden gereden, hierbij geldt dat het maximum gewicht van de ruiter 80 kg mag bedragen. Wij zijn genoodzaakt in geval van twijfel te vragen om even op de weegschaal te gaan staan. Rijkleding en cap zijn verplicht.       
  • Indien u reist met het openbaar vervoer kunt u gebruik maken van een gratis ophaal/brengservice van en naar het station Emmen.                


 Foto's.

 

 

 

 

 

 

 


 


 


 


 


 

E-mailen
Bellen
Map
Info